Tarihçe

Fakültemiz, 1993-1994 Öğretim yılında tek bölümle (Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü) öğretime başlayan Fen-Edebiyat Fakültesi’nden 26 Temmuz 2022 tarihli ve 5868 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile ayrılmıştır. İlgili karar ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi kapatılarak yerine İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi kurulmuştur.

Fakültemizde bulunan Bölümler;

1. Arkeoloji,
  2. Batı Dilleri ve Edebiyatları,
  3. Coğrafya,
  4. Doğu Dilleri ve Edebiyatları,
  5. Felsefe,
  6. Psikoloji,
  7. Sanat Tarihi,
  8. Sosyoloji,
  9. Tarih,
  10. Türk Dili ve Edebiyatı,

olmak üzere on bölümümüz bulunmakta, dokuz Bölümümüzde öğrencilerimiz eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümümüz henüz öğrenci alımı yapmamıştır. Fakültemizde dokuz örgün, 3 ikinci öğretim olmak üzere 12 ayrı programda öğretim verilmektedir. Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinin ikinci öğretimleri mevcuttur.

Fakültemizde Çift Dal ve Yan Dal uygulaması 2008 yılından bu yana öğrencilere birden fazla programdan öğretim alma olanağı tanınmaktadır. Aynı zamanda Bölümlerimizin Erasmus anlaşmaları olan Üniversitelerde yurt dışı değişim programları mevcuttur.

Fakültemizin Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan binasında, 21'i teknik donanıma sahip olmak üzere 41 derslik, 3 bilgisayar laboratuvarı, Coğrafya, Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümlerine ait araştırma ve öğrenci laboratuvarları ile Sanat Tarihi Bölüm kütüphanesi, Türk-Avustralya Kültür Merkezi yer almaktadır.