Yüzey Araştırması Başkanı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reyhan Körpe, araştırma sonuçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu:
"İskender’e “Büyük” ünvanını kazandıran Granikos Muharebesi, dünya tarihinin seyrini değiştiren en önemli olaylardan biridir. Savaş alanı ilk defa 19. yüzyılda bölgede çalışan Heinrich Kiepert tarafından haritalandırılmıştır. Daha sonra bölgede yapılan çalışmalarda savaş alanı Çınarköprü köyünün kuzeyine yerleştirilmiştir. Fakat son yıllarda yaptığımız araştırmalarda savaş alanının daha güneyde olduğunu gösteren kanıtlara ulaştık. Özellikle Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü uzmanlarının yapmış olduğu jeomorfolojik çalışmalar savaşın daha önceden önerilen yerde olamayacağını ortaya koydu. Jeomorfolojik araştırmalar Çınarköprü kuzeyinin savaşın olduğu zamanda bataklık olduğunu ve Granikos ırmağının yatağının İskender'in zamanından bu yana çok az değiştiğini göstermektedir.
2024 yılı araştırmalarımızda antik kaynakların İskender'in savaştan önceki son kamp yeri olduğunu bildirdiği Hermaion antik kentini lokalize ettik. Bu kentin Biga Ovası’ndaki konumu İskender’in savaş alanına kuzeyden yada güneyden ulaştığını bize kanıtlayacaktı. Hermaion antik kentini günümüzde Hisarlı köyü yakınlarında tespit ettik. Böylece İskender’in ordusunun daha önceden söylenenin aksine savaş alanına güneyden yaklaştığı anlaşılmıştır.
Savaşı detaylı bir şekilde anlatan antik kaynaklar savaşın son safhasında İskender’in piyade ve süvarilerinin Pers ordusunun piyade birliklerini bir tepe üzerinde kuşattığını ve burada imha ettiğini bildirmektedir. Bizim savaş alanı olarak önerdiğimiz bölgede bu anlatıma tıpatıp uyan bir tepe yer almaktadır. Bu tepe üzerinde yapılan yüzey araştırmasında yamaçta tarla sürümü sırasında açığa çıkan birtakım eski kemikler teorimizi doğrular niteliktedir. Herhangi bir mezara ait olmayan ve “yetişkin bir erkeğe” ait olan kemik parçaları bu civarda geçmişte de çıktığını öğrendiğimiz çok sayıda parçadan biridir. Şimdilik savaş alanının lokalizasyonu için kesin kanıt olmasalar da gelecekteki araştırmalarımız için referans olmaktadırlar.
Gelecek yıllarda bölgedeki araştırmalarımız devam edecek. Savaş ile ilgili çok daha kesin kanıtlara ulaşacağımızı ümit ediyorum. Büyük İskender’in ordusunun sefer rotası ve Granikos savaş alanının tespiti Türkiye ve dünyada büyük yankı uyandırdı. Dünyanın önde gelen haber dergileri ve gazetelerinde haberleri yapıldı."