Fakültemiz Dekan V. EPDAD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal CEENQA Yönetim Kurulu Üyesi Seçildi.

Orta ve Doğu Avrupa Yüksek Öğretim Kalite Kuruluşları Birliği’nin (CEENQA) 2022 Yılı Genel Kurulu ve Workshop’u İstanbul’da yapıldı.

Prof. Dr. Dinçay Köksal, Orta ve Doğu Avrupa Yüksek Öğretim Kalite Kuruluşları Birliği’nin (CEENQA) 2022 Yılı Genel Kurulu'nda CEENQA Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. 

Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD)’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Avrupa Yükseköğretim Alanında bulunan ülkelerin kalite ajanslarının başkanları ve temsilcileri katıldı. EPDAD Başkanı Prof. Dr. Cemil Öztürk ve CEENQA Başkanı Prof. Dr. Franci Demšar’ın açış konuşmalarıyla başlayan toplantıda YÖKAK (Yüksek Öğretim Kalite Kurulu) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar da Türkiye’de kalite güvencesi ve akreditasyon alanındaki gelişmeleri anlattı. 
Çalıştayda Avrupa’nın çatı kalite kuruluşlarının başkanları sunumlar yaptı. Avrupa Üniversiteler Birliği (Avrupa Üniversiteler Birliği, EUA) adına Prof. Dr. Enora Bennetot Pruvot ve ENQA (Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Birliği, ENQA) Başkanı Prof. Dr. Douglas Blackstock kalite kuruluşlarının bağımsızlığına ilişkin sunumlar yaptılar. Her sunumdan sonra değerli müzakereler yapıldı.
EPDAD adına Başkan Cemil Öztürk’ün resmî daveti üzerine gerçekleşen toplantıda Türkiye ile ilgili iki gelişme oldu:
1) ECZAKDER (Eczacılık Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) CEENQA’ya tam üye olarak kabul edildi.
2) EPDAD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal (Çanakkale 18 Mart Üniversitesi) CEENQA Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.
Genel Kurulda Rus akreditasyon kuruluşlarının CEENQA üyeliğinden çıkarılması oy çokluğu ile kabul edildi.
Gelecek yılki toplantının Kazakistan’da yapılması kararlaştırıldı.