Depremle Birlikte Yaşam Semineri

GEA Arama Kurtarma Ekoloji ve İnsani Yardım Derneği ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından organize edilen Depremle Birlikte Yaşam semineri, GEA Çanakkale Takım Lideri Sayın Ali Onur GÜNÇEL tarafından 6.12.2023 Tarihinde Saat 14.00’da Troia Kültür Merkezi Sevim BULUÇ Oditoryumunda gerçekleştirildi.

GEA Çanakkale Takımı ekip olarak seminere katıldı. Seminerde deprem öncesi, deprem sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, deprem gönüllüsü olma bilinci gibi konular hakkında önemli bilgiler paylaşıldı. Semineri dinlemeye gelen katılımcıların sorularına da cevaplar verildi. İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Onur ÖZBEK, seminer sunumunu gerçekleştiren Sayın Ali Onur GÜNÇEL’e değerli katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

GEA -Toprak Ana-, 1994 senesinde tamamı gönüllülerden oluşan bir arama kurtarma, ekoloji ve insani yardım grubudur.
GEA Ekibi ulusal ve uluslararası alanda yaşamı tehdit eden bütün felaketlerde, afet sonrasında enkaz altında kalmış insanlara ulaşmak için arama kurtarma operasyonları gerçekleştirmekte, ihtiyaç halinde afet bölgesinde tıbbi ve insani yardım faaliyetleri sürdürmektedir.

GEA 1999 senesinden beri INSARAG (Birleşmiş Milletler Uluslararası Arama Kurtarma Ekipleri Tavsiye Grubu) üyesidir.

Aralık 2021’de AFAD tarafından Orta Seviye Arama Kurtarma Ekibi olarak akredite edilmiştir.

Ağustos 2022’de BM INSARAG tarafından Hafif ve Hızlı Arama Kurtarma Ekibi olarak akredite edilmiştir.

https://gea.org.tr/

GEA Instagram hesabı için tıklayın.