Bosna-Hersek'te Şarkiyatçılık ve Geçmişten Günümüze Osmanlı Tarihçiliği

Bölümümüz ile Balkan ve Ege Uygulama ve Araştıma Merkezi tarafından, Trakya Üniversitesi Balkan Araştırma Enstitüsü Öğr. Gör. Dr. Behçet LOKLAR'ın konuşmacı olduğu "Bosna-Hersek'te Şarkiyatçılık ve Geçmişten Günümüze Osmanlı Tarihçiliği" başlıklı konferans Troia Kültür Merkezi A Amfisi'nde 21 Mayıs 2024 (Salı) tarihinde, saat 14:30'da gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aşkın KOYUNCU'nun açılış konuşması ile konferans başladı. Ardından Öğr. Gör. Dr. Behçet LOKLAR sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumun tamamlanması ile birlikte soru-cevap kısmına geçildi. Yaklaşık bir saat süren programın sonunda Bosna-Hersek, Sırbistan ve Kosova'dan gelerek Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde eğitim gören Boşnak kökenli öğrenciler adına Azer HOT konuşmacı Öğr. Gör. Dr. Behçet LOKLAR'a plaket verirken, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aşkın KOYUNCU da teşekkür belgesi takdim ettiler.

Haberin bağlantısı ve fotoğraflar için tıklayınız.